?>

Lokaal Bestuur Geraardsbergen geeft sensibiliseringsbrochure over corona uit in 5 talen

De strijd tegen het coronavirus is nog lang niet gestreden. Het nieuws over de komende vaccins is zeker en vast hoopgevend, toch moeten we – zeker met de feestdagen in het verschiet – met z’n allen alles op alles zetten om het virus te verslaan. Lokaal Bestuur Geraardsbergen heeft daarom een sensibiliseringsbrochure uitgegeven in 5 verschillende talen. Daarin staan de belangrijkste regels opgesomd in het Nederlands, Frans, Engels, Arabisch en Russisch.

Geraardsbergen telt onder haar inwoners een groot aantal personen die het Nederlands niet als moedertaal spreken. Voor deze personen is het niet altijd evident om de officiële berichtgeving in het Nederlands te volgen. De brochure komt daaraan tegemoet. De Nederlandse tekst (8 gouden regels om samen tegen corona te strijden) werd vertaald naar het Frans, Engels, Arabisch en Russisch.

Dit zijn de talen die heel wat anderstaligen in Geraardsbergen als moedertaal of tweede taal spreken.

De brochure werd rechtstreeks verzonden aan de anderstaligen binnen onze stad. Daarnaast wordt ze verdeeld via de sociale werkers, de voedselbedeling en via winkels waar de anderstalige inwoners vaak hun inkopen doen.

Klik op foto voor meer detail

“We willen als lokaal bestuur zo doelgericht mogelijk werken. Daarom werd de sensibiliseringsfolder in 4 extra talen uitgegeven en rechtstreeks gepost bij zo’n 1.300 personen uit het vreemdelingenregister. Telkens de coronamaatregelen veranderen, sturen brugfiguren in diversiteit laagdrempelige WhatsAppberichten in meerdere talen naar de verschillende doelgroepen. Deze folder sluit daar mooi bij aan en onderstreept  nog eens het belang van de veiligheidsvoorschriften”, zegt schepen van Samenleving Kristin Vangeyte.

De brochure in meerdere talen maakt deel uit van een breder communicatieplan naar de verschillende doelgroepen binnen de stad. Zo waren er al eerder een radiospot, een open brief van de burgemeester, banners in de stad voor jongeren, een constante informatiestroom via de website en social media, communicatie via de scholen (Smartschool), …

“Laat het duidelijk zijn: Geraardsbergen verwacht van elk van haar inwoners een groot engagement om de coronacijfers naar beneden te halen. Het is samen dat we sterk staan”, besluit schepen Vangeyte.

Sharing is caring!

Instagram