?>

Karine Martens: “Onbeschrijflijk om je partner in vier dagen tijd te moeten afgeven”

interview: Guido De Padt

“Als partner van Jean-Paul Roelant wil ik iedereen die met het coronavirus te maken heeft of gehad heeft een warm hart toedragen. Jean-Paul is overleden aan Covid-19 op 5 april, na een ziekenhuisopname op 02 april. De dag voor zijn opname testte hij negatief op corona. Bij de opname, met meer dan 39° koorts, testte hij dan toch positief. Hij werd onmiddellijk in een

kunstmatige coma gelegd en beademd. De behandelende arts-specialiste was bijzonder correct tegenover mij.

In een tijdspanne van vier dagen je partner moeten afgeven, dat is met geen woorden te omschrijven. Het laatste beeld dat ik van Jean-Paul heb is toen hij weggereden werd met de ambulance. Dat staat op mijn netvlies gebrand.

Door de strenge veiligheidsmaatregelen was het niet mogelijk hem te zien op de dienst Intensive Care. Dat is uiteraard begrijpelijk. We mochten zelfs geen laatste groet brengen bij de begrafenisondernemer. De professionele aanpak van Intensive Care is lovenswaardig. Ze waren dag en nacht bereid mij telefonisch te woord te staan. Ik kan het nog steeds niet plaatsen hoe een aimabel man als Jean-Paul plots uit het leven gerukt is.

Als onderluitenant bij de brandweer van Geraardsbergen was hij een rots in de branding. Hij bezat de kunst om te bemiddelen waar nodig, en met resultaat. Afscheid nemen doet pijn, het gemis aan een geliefde partner kan je enkel invullen met blijven graag zien en ….verdriet.”

Instagram