?>

Over ons

Open Vld is een liberale democratische partij die resoluut kiest voor een open samenleving. Een samenleving waarin elke persoon zoveel mogelijk kansen krijgt om zijn of haar leven uit te bouwen. Niet om zichzelf ten koste van anderen te realiseren, maar om op een vrije en verantwoordelijke manier bij te dragen tot die open samenleving.

De afgelopen twee decennia speelde de Vlaamse liberalen een sleutelrol in de Vlaamse en Belgische politiek. Met de oprichting van de Vlaamse Liberalen en Democraten (VLD) in 1992 zetten de Vlaamse liberalen de politieke vernieuwing in Vlaanderen op de rails. Tien jaar later werd het VLD-manifest geactualiseerd in de Novemberverklaring van 2002.In 2007 stapten VLD en kartelpartner Vivant gezamenlijk onder de nieuwe naam ‘Open Vld’ naar de stembusslag. Open Vld kiest resoluut voor een open samenleving die uitdagingen aangaat, vernieuwt en met vertrouwen naar de toekomst kijkt.

WAAR STAAT VLD VOOR?

De afkorting Vld staat voor Vlaamse Liberalen en Democraten. Vlaanderen is voor Open Vld het eerste en voornaamste beleidsniveau. Open Vld wil de burgers nog meer inspraak geven in onze democratie. Met de toevoeging “Open” voor de afkorting benadrukken de Vlaamse liberalen dat ze resoluut kiezen voor een open samenleving.

Instagram